E vorba de milioane de români: Banca Transilvania, în atenția tuturor cu banii din aceste conturi

de: Andrei Simion
21 01. 2021

Banca Transilvania e cea mai mare bancă românească și ultimele cifre arată că situația sa îi privește direct pe milioane de români. S-a aflat acum despre ce cifre vorbim și cum stă banca.

Subiectul pensiilor private e mereu de interes pentru românii care speră că vor avea suficienți bani la bătrânețe. În acest context, e bine de știut că 7,6 milioane de salariaţi români au investiţii de 2,7 miliarde de lei la Banca Transilvania. Altfel spus, controlează 22,2% din cea mai mare bancă din România.

Totodată, merită notat că NN Pensii, cel mai mare fond de pensii Pilon II din România, are 1,1 miliarde de lei la Banca Transilvania. Suma aceasta reprezintă 8,66% din capitalul social.

Prin intermediul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie lunar cu o parte din salariul brut, circa 7,6 milioane de salariaţi români au ajuns cei mai mari investitori ai Băncii Transil­vania, numărul 1 în sectorul bancar ro­mânesc, conform ZF.

Astfel, cele mai recente deţineri ale fondurilor de pensii Pilon II – cele de la septembrie 2020, arată că viitorii pensionari ai României au investiţii de 2,7 miliarde de lei la Banca Transilvania, echivalentul a 22,2% din capitalul social al băncii listată la Bursa de la Bucureşti.

Ultimele detalii despre fondurile de pensii private

Fondul de la Pilonul II și-a majorat într-un trimestru activele în administrare cu 7,5%. Iar NN Pensii a depășit 1 miliard de euro al deținerilor. Totodată, a investit și în eMAG, cel mai mare magazin online din România. BRD Pensii avea active de 2,73 miliarde lei la sfârșitul lunii septembrie. Vorbim de-o urcare cu 7,5% față de cele de 2,54 miliarde lei prinse în raportarea de la jumătatea anului trecut.

Merită reținut și că NN Pensii se consolidează ca cel mai important investitor de la Bursa de Valori București. NN este un finanțator major și pe piața obligațiunilor municipale, cu plasamente de 61,74 miliarde lei, debalansate către titlurile emise de Primăria Municipiului București, în timp de aproximativ 719.000 de lei au mers către municipalitatea Timișoarei